Meny

PST etterforsker hatside mot muslimer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker en norsk nettside som oppfordret til å drepe muslimer og medlemmer av Arbeiderpartiet.

Nettsiden «islammord» dukket opp forrige uke, men ble fjernet igjen noen dager senere, ifølge TV 2.

– PST har startet etterforskning for å finne ut hvem som står bak denne nettsiden, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST.

På nettsiden ble islam omtalt som «satanisk ren ondskap». Videre oppfordret teksten til å drepe muslimer og Arbeiderparti-folk, som ifølge siden «er landsforrædere og aksepterer Satans religion».

Organisasjonen Vepsen, som kartlegger ekstremister i Norge, sier nettsidens innhold er det verste de har sett siden Anders Behring Breiviks manifest.

– Dette er noe av det verste vi har sett. Dette er gjentatte oppfordringer til drap på muslimer og arbeiderpartifolk. Frykten vår er at noen handler ut fra denne type budskap, sier Tor Bach i organisasjonen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus