Meny

Nederland positiv til soningsavtale med Norge

– Vi arvet en utfordrende situasjon av den rødgrønne regjeringen med for få soningsplasser, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Her er han fotografert sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) under demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlands regjering håper Norge leier fengselsplasser i landet og dermed sikrer flere hundre nederlandske arbeidsplasser.

Mandag ble det kjent at Regjeringen ønsker å leie fengselsplasser i Nederland for å få bukt med den økende soningskøen i Norge.

Nederland leier allerede ut over 500 fengselsplasser til Belgia, og nå håper visejustisministeren i Nederland at en lignende soningsavtale med Norge vil sikre flere hundre lokale arbeidsplasser, melder TV 2.

– Dette handler om norske fanger under norske regler og fengselsledelse, men med nederlandske ansatte, sier Fred Tveen til nederlandsk RTL.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier regjeringen vurderer at så mange som 300 fanger kan bli sendt til Nederland. Mange av dem vil være utenlandske statsborgere som allerede har et utvisningsvedtak på seg.

En soningsavtale må godkjennes av begge lands nasjonalforsamlinger før den kan tre i kraft. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus