Meny

Kreftrammede kvinner gjenskapte sexy musikkvideo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg elsket ideen med en gang, sier filmregissøren.

I alt åtte kreftrammede norske kvinner har gjenskapt den omstridte musikkvideoen til «Call on me» for å sjokkere og inspirere.

Budskapet er å vise verden hvor viktig trening er for kreftrammede – både rent fysisk men også i forhold til selvbilde og livskvalitet.

– Det kan være tøft for selvtilliten når alt håret forsvinner og kroppen forandrer seg på grunn av kreftbehandlingen. Det er viktig å minne om at man både kan føle seg bra og ha et godt liv selv om man har fått en kreftdiagnose. Mestringsfølelse er viktig enten man er frisk eller syk, sier daglig leder og grunnlegger av Aktiv mot kreft, Helle Aanesen, i en pressemelding.

Les også: Ekspert slakter sexy kreftkampanje

Må sørge for fysisk aktivitet

Kampanjen retter seg mot kvinner og menn i alle aldre. Hun håper videoen kan være med på å sette fokus på det friske og aktive, og med det gi kreftpasienter håp.

– I løpet av livet vil en av tre få en kreftdiagnose, så dette er noe som angår oss alle. Jeg håper at vi med kampanjen vil nå fram til både pasienter, politikere og helsepersonell. Sammen må vi sørge for at fysisk aktivitet blir en naturlig del av kreftbehandling, sier Aanesen.

– Nyere forskning viser at fysisk aktivitet både kan forebygge kreft og bidra til økt livskvalitet og raskere tilfriskning for kreftpasienter. Likevel er det fortsatt ikke del av moderne kreftbehandling, og det vil vi gjøre noe med, fortsetter hun.

– Den er på grensen

Filmregissør Frederic Esnault er begeistrert for filmen. På få år har han gjort kometkarriere i musikkindustrien.

Til daglig jobber han med stjerner som Snoop Dogg og The Game, men Esnault var ikke i tvil da han fikk henvendelsen om å regissere den norske videoen.

– Jeg elsket ideen med en gang! Samtidig som den er på grensen til å være drøy, er budskapet knallsterkt og ikke minst viktig, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus