Janos (57) fikk 50 millioner i erstatning etter konas dødsfall

FOR TYKK: Amerikanske Vilma Soltesz ble avvist tre ganger av tre forskjellige flyselskaper. Bare dager etter at hun prøvde å komme hjem til USA døde hun. Foto: Skjermdump/Ungarsk TV 2
FOR TYKK: Amerikanske Vilma Soltesz ble avvist tre ganger av tre forskjellige flyselskaper. Bare dager etter at hun prøvde å komme hjem til USA døde hun. Foto: Skjermdump/Ungarsk TV 2

Vilma Soltesz (56) fikk ikke nødvendig behandling fordi hun var for tykk til å fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen Janos Soltesz (57) har i snart to år kjempet en kamp for å få erstatning etter at tre flyselskaper nektet å fly Vilma Soltesz hjem til Statene, fordi hun var for overvektig.

Siden dødsfallet har ektemannen Janos krevd erstatning fra flyselskapene som han mener har skyld i at kona døde.

Mandag denne uka inngikk partene er forlik som sikret Janos 50 millioner kroner i erstatning, skriver New York Daily News.

Bakgrunn: Var for feit til å fly - døde

Veide 192 kilo

Det var i oktober 2012 det amerikanske paret var på ferie i Ungarn. Under oppholdet ble Vilma svært dårlig og i samråd med legen hennes ble det bestemt at Vilma måtte reise tilbake til USA.

ERSTATNING: Janos Soltesz (57) har endelig fått erstatning etter at hans kone døde etter at tre flyselskaper nektet å fly henne hjem til USA. Foto: Skjermdump/Ungarsk TV 2ERSTATNING: Janos Soltesz (57) har endelig fått erstatning etter at hans kone døde etter at tre flyselskaper nektet å fly henne hjem til USA. Foto: Skjermdump/Ungarsk TV 2

Men verken flyselskapene Delta, Lufthansa eller KLM tok henne med seg hjem.

Grunnen var at Vilma veide 192 kilo og satt i rullestol.

– Alt vi ville

Da ekteparet skulle reise med det nederlandske flyselskapet KLM fikk de beskjed om at flysetene trolig ikke ville tåle Velmas vekt og at de ikke hadde ekstra store setebelter.

Etter å ha blitt nektet ombordstigning i Ungarn reiste ekteparet fem timer i bil til Tsjekkia for en flyvning med Delta.

Men heller ikke der var det mulig for flyselskapet å hjelpe henne hjem. Delta hevdet at deres rullestol i plast, som de måtte bruke for å få henne inn i flyet, ikke ville tåle belastningen.

– Alt vi ville var å komme oss hjem for å gi henne behandling, har ektemannen Janos Soltesz tidligere uttalt til The New York Post.

Les også: Wesleys pung er 45 kilo tung

– Bidro til hennes død

Etter nok et avslag øynet ekteparet en mulighet for å komme seg hjem da flyselskapet Lufthansa ga klarsignal og fikk Vilma inn i flyet, men kapteinen nektet å ha henne med og krevde at de forlot flyet umiddelbart.

– Dette bidro definitivt til hennes død, sier advokat Holly Ostrov Ronai til The New York Post om den lange kjøreturen.

Etter tre avslag fra tre forskjellige flyselskapet reiste ekteparet tilbake til Ungarn der hun ble funnet død 24. oktober.

Personvernpolicy