Meny

Brende krever at Israel letter på Gaza-blokaden

Mandag besøkte utenriksminister Børge Brende det utbombede nabolaget Shejaia øst i Gaza by. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel må lette blokaden av Gazastripen dersom en giverlandskonferanse i det hele tatt skal ha noe for seg, mener utenriksminister Børge Brende (H).

Tirsdag møtte den norske utenriksministeren den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi i Kairo for å diskutere giverlandskonferansen som skal holdes i oktober.

– Giverlandskonferansen må sees i sammenheng med en politisk forpliktelse fra Israel. De må lette på blokaden slik at landbruket og fiskerne kan få eksportere varene sine igjen. De må la president Mahmoud Abbas få reell tilgang til Gaza.

– Og aller viktigst, de må få i gang en prosess om en tostatsløsning, sa Brende til NTB etter møtet med al-Sisi.

Utenriksministeren besøkte Gazastripen mandag. Han regner med at gjenoppbyggingen etter krigen i sommer vil kreve mellom 3 og 4 milliarder dollar, tilsvarende 19 til 25 milliarder kroner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus