Meny

Flere pågrepet i stor razzia mot Lime-butikker

Politiet aksjonerer mot Lime-butikker tirsdag formiddag. Målet er å slå ned på arbeidskriminalitet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer er pågrepet i en stor, samordnet razzia mot butikker i kjeden Lime Minipris. Blant dem er tre familiemedlemmer av den allerede siktede Lime-sjefen.

De ble pågrepet tirsdag morgen, siktet for menneskehandel. I tillegg ble en fjerde mann pågrepet, siktet for det samme. Sistnevnte er tidligere dømt for underslag og grove bedragerier, melder VG.

Målet med aksjonen er å slå ned på arbeidskriminalitet. Razziaen ble gjennomført samtidig i flere byer tirsdag formiddag.

Romerike politidistrikt leder aksjonen mot Lime Minipris, som består av 24 butikker på Østlandet.

Over 150 polititjenestemenn skal ha deltatt i aksjonen, sammen med ansatte fra Nav, Skatt Øst og Tollvesenet.

Les også: Sjefen for Lime-butikkene siktet for grov menneskehandel

Menneskehandel

Det er mistanke om at utenlandske statsborgere har blitt utsatt for tvangsarbeid i butikkene.

Lime-sjef Sajjad Hussain (37) sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for grov menneskehandel.

Han ble pågrepet av politiet på Gardermoen lørdag 16. august da han forsøkte å gå om bord i et fly som skulle til Portugal.

– Han sitter i isolasjon og er ikke kjent med aksjonen. Han har ikke hatt grunn til å tro at politiet har noe grunn til razziaen, sier 37-åringens advokat John Christian Elden til NTB.

I april skrev Dagbladet at Hussain var siktet for unndragelser av skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift for cirka 5,6 millioner kroner.

Påtalemyndigheten mente dette var utbytte av straffbare handlinger og gikk rettens vei for å ta heftelser i fire leiligheter og to nye Porsche Cayenne-biler.

Bodde i kjelleren

Sajjad Hussain har tidligere vært i Joker-systemet, som eies av NorgesGruppen.

Hans bror er dømt til fengsel i åtte måneder for å ha utnyttet utlendinger uten lovlig opphold i Norge.

Dette ble avdekket av politiet på Romerike, etter at de aksjonerte mot Joker-butikken på Fjerdingby i Rælingen. Ifølge Aftenposten fant politiet ansatte som bodde i kjelleren og ble lønnet med mat utgått på dato.

Hussain og hans butikker ble etter hvert kastet ut av NorgesGruppen.

Kripos-ledet

Riksadvokatembetet, Politidirektoratet, politimesteren i Oslo og Kripos-sjefen sitter i et samordningsorgan som har løftet arbeidskriminalitet høyt i sin årsrapport for 2013.

Kripos leder dette arbeidet og samarbeider med Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet.

Politiet på Romerike holder pressekonferanse tirsdag ettermiddag etter at aksjonen er avsluttet.

Det har ikke lyktes NTB i å komme i kontakt med ledelsen i Lime.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus