Meny

Slåsskamp i Vuelta a España

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykkelrytterne Ivan Rovnij og Gianluca Brambilla havnet mandag i slåsskamp under den 16. etappen i Vuelta a España. Begge ble senere kastet ut av rittet.

Duoen var en del av et brudd bestående av 13 ryttere da de plutselig røk i tottene på hverandre. De traff hverandre med flere slag mens de fortsatt satt på syklene sine.

Opptrinnet skjedde rundt 40 kilometer før målgang. Ingen av de to kamphanene ble alvorlig skadd i episoden.

Kastet ut

Rovnij skal ha blitt irritert etter at Brambilla tok tak i sykkelen hans på vei opp en bakke. De to kamplystne rytterne fortsatte rittet etter episoden, men kom aldri til mål.

For etter den utrolige hendelsen besluttet juryen å kaste italienske Brambilla ut av Vueltaen. Omega Pharma-syklisten ble tatt ut av rittet da det gjensto rundt 15 kilometer. Han lå da i tet sammen med kun to andre ryttere.

Like etter ble det også bestemt at russiske Rovnij, som sykler for Tinkoff-Saxo, heller ikke fikk lov til å fullføre etappen.

Ny Contador-seier

På den 160,5 kilometer lange etappen fra San Martin del Rey Aurelio til La Farrapona var det Rovnijs lagkamerat Alberto Contador som viste seg sterkest. Dermed økte spanjolen ledelsen sin i sammendraget etter en etappe med fem kategoriserte stigninger, hvorav fire i kategori 1.

Seieren kom etter at Contador rykket fra briten Chris Froome (Sky) med under én kilometer igjen av den tøffe etappen. I mål var han 15 sekunder foran utfordrerne.

– Dette var en veldig god dag for laget. Jeg hadde de kreftene jeg trengte i dag. Jeg klarte å henge med på tempoet Froome holdt og tok muligheten til å stikke av da den kom, sa Contador etter målgang.

Seieren betyr at Contador har skaffet seg en enda større mulighet til å vinne Vueltaen. Han leder 1.36 minutt foran landsmannen Alejandro Valverde.

Rittet avsluttes søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus