Meny

Nytt listeria-dødsfall i Danmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere en person er død i Danmark som følge av smitte fra listeriabakterier i kjøttpålegg. 15 personer er hittil døde etter å ha blitt rammet av listeriasmitten.

Dessuten er ytterligere tre personer blitt smittet av bakterien og antallet smittede er nå oppe i 38, opplyser det danske Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge SSI kan det siste tilfellet spores nøyaktig tilbake til bakterien som er påvist i påleggsprodukter fra produsenten Jørn A. Rullepølser.

Over 40 virksomheter har somlet med å trekke tilbake produkter fra den danske produsenten, og de har fått bøter på opp til 40.000 danske kroner.

Den farlige bakterien spres via matvarer og kan føre til alvorlig sykdom, listeriose, hos allerede svekkede personer.

Det er ikke bare sylte og lammerull som er kilde til listeriabakteriene, men også spekepølser, grillpølser og flere andre typer pålegg fra Jørn A. Rullepølse inneholdt den farlige bakterien, ifølge SSI.

Årsaken til listeriautbruddet er ennå ikke funnet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus