Meny

Skoleelever skadd i lynnedslag i Kristiansand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 personer ble skadd, men ingen alvorlig, da lynet slo ned ved leirstedet til en gruppe elever som var på tur til Dvergsøya utenfor Kristiansand mandag.

Lynet slo ned like ved leirstedet der elevene hadde satt opp lavvoer, ifølge VG. Det var 79 elever med på turen, og 13 av dem ble skadd av lynnedslaget.

– Noen opplevde det slik at lynet hadde truffet dem. Noen følte at armene og fingrene dirret litt. Derfor ble de sendt til sykehus, sier lærer Frode Fredriksen ved Kristiansand Katedralskole Gimle til Fædrelandsvennen.

Vondt i hodet

De skadde elevene ble kjørt til Sørlandet Sykehus i Kristiansand for en sjekk.

– Ingen besvimte, men noen klaget over vondt i hodet, forklarer Fredriksen.

Agder politidistrikt opplyser at de tok meldingene svært alvorlig, da de først fikk høre om lynnedslaget klokken 15.45.

– Basert på de første dramatiske meldingene hadde vi ingen tid å tape. Da valgte vi å sette inn så mye operative ressurser som mulig. Heldigvis ser det ut som om det ikke er så dramatisk som først antatt, sier stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt.

Avlyste turen

Alle elevene er gjort rede for etter lynnedslaget, og skoleturen er avsluttet. Mandag kveld ble alle elevene fraktet tilbake til fastlandet med båt.

Brannvesenet sier til Fædrelandsvennen at det ikke begynte å brenne etter lynnedslaget.

Dvergsøya, der blant andre kronprinsparet har sitt sommersted, ligger i Byfjorden utenfor Kristiansand.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus