Meny

Den afrikanske union i krisemøte om ebolautbruddet

Mer enn 2.000 mennesker har hittil mistet livet og nesten 4.000 har blitt smittet av ebola, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den afrikanske union (AU) hadde mandag krisemøte for å finne en samlet strategi for å bekjempe ebolaepidemien som har kostet over 2.000 mennesker livet i Vest-Afrika.

– Bekjempelse av ebola må bli gjort slik at det ikke fører til stigmatisering av ofre, samfunn og land, sa AUs kommisjonssjef Nkosazana Dlamini-Zuma under krisemøtet i den etiopiske hovedstaden Addis Abeba mandag.

Det haster med å finne et omfattende og kollektivt afrikansk tiltak mot utbruddet, understreket Dlamini-Zuma.

– Vi må, ved å sette i verk effektive metoder for å forhindre, isolere og behandle de som er smittet, forhindre at ebola ikke sprer seg til andre land.

Les også: Vaksine mot ebola kan være klar i høst

Ebolautbruddet har i tillegg kastet lys over svakheten i det offentlige helsesystemet og manglende helsearbeidere, sa Dlamini-Zuma.

Under møtet skal de afrikanske lederne etter planen også diskutere innføring av flyforbud og stenging av grenser.

Les også: Ebola-pasient rømte - jaktet etter mat

Mer enn 2.000 mennesker har hittil mistet livet og nesten 4.000 har blitt smittet av den dødelige sykdommen, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon.

Liberia, Guinea, Sierra Leone er blant landene som er hardest rammet av epidemien.

Les også: UD fraråder reiser til ebola-rammede land

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus