Meny

William og Kate venter nytt barn

Prins William og kona Kate venter sitt andre barn. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins William og kona Kate venter sitt andre barn, melder Buckingham Palace mandag.
Fakta om prins William og Kate

* Prins William, hertug av Cambridge, er eldste sønn av Charles, prinsen av Wales, og avdøde prinsesse Diana. Han ble født 21. juni 1982 og er nummer to i arverekken til den britiske tronen etter faren.

* William giftet seg 29. april 2011 med Catherine «Kate» Middleton, født 9. januar 1982. Hun er fra en velstående familie med middelklassebakgrunn.

* 22. juli 2013 fikk paret sitt første barn, sønnen prins George, som er nummer tre i arverekken.

* Mandag ble det kjent at ekteparet venter sitt andre barn.

Dronning Elizabeth II er henrykt over nyheten, heter det i uttalelsen fra kongehuset.

Statsminister David Cameron har allerede sendt sine gratulasjoner til paret.

– Mange gratulasjoner til hertugen og hertuginnen av Cambridge. Jeg er henrykt over nyheten om at de venter en ny baby, skriver Cameron på Twitter.

Svangerskapskvalme

Hertuginne Kate skulle etter planen være med prins William på åpningen av et nytt studiesenter på Oxford universitet mandag, men hun blir værende hjemme på grunn av ekstrem svangerskapskvalme, melder BBC.

Hertuginnen slet med sykdommen også ved forrige svangerskap. Den kan kreve ekstra væsketilførsel, medisiner og næringsstoffer. Hun får legebehandling for tilstanden på Kensington Palace.

Kunngjørelsen kommer to måneder etter ettårsdagen til parets første barn, prins George, som ble født den 22. juli i fjor. William er nummer to i den britiske arverekken. George er nummer tre etter sin far og farfar, prins Charles.

Bor i Kensington

Fødselen i fjor har gitt økt oppslutning om kongefamilien, som har slitt med fallende tillit fra folket siden prinsesse Diana omkom i en bilulykke i 1997.

Prins William forlot i fjor jobben sin i det britiske luftforsvaret for å vie seg til kongelige plikter og veldedighet.

Familien bor i en 20-roms leilighet i Kensington Palace, som nylig er totalrenovert.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus