Meny

Russland vurderer å stenge luftrommet for EU-fly

Statsminister Dmitrij Medvedev sier det kan bli aktuelt å stanse flygninger over Russland dersom EU går videre med planene om nye sanksjoner mot landet. Kart: Flightradar24.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Dmitrij Medvedev sier det kan bli aktuelt å stanse flygninger over Russland dersom EU går videre med planene om nye sanksjoner mot landet.

– Hvis det kommer nye sanksjoner mot energisektoren eller flere begrensninger for den russiske finanssektoren, ser vi oss nødt til å svare på en asymmetrisk måte, sier Medvedev i et intervju med den russiske avisen Vedomosti mandag.

De 28 medlemslandene i EU har blitt enige om nye økonomiske sanksjoner mot Russland.

Les også: Norge vil ikke kaste ut Russland

Disse skulle tre i kraft mandag, men EU har sagt sanksjonene kan bli stanset dersom Russland viser vilje til å stanse den blodige konflikten i Ukraina.

Fredag kom Russland og Ukraina til enighet om en våpenhvile, men denne er svært skjør og meldinger om at den er brutt kom allerede lørdag.

I intervjuet oppfordrer Medvedev alle partene om å godta fredsplanen til president Vladimir Putin, som vil gi de prorussiske opprørerne kontrollen over store landområder øst i Ukraina.

– Krisen vil bli løst dersom de ukrainske lederne viser velvilje og godtar forslagene fra Russland, sier Medvedev.

Les også: Lavrov åpner for nedtrapping av Ukraina-krisen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus