Meny

FBI: – Norsk terrorist døde i angrep mot kjøpesenter

Overvåkingsbilde fra terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i 21. september. Mannen i hvit bukse er ifølge BBC en 23 år gammel norsksomalier. (Foto: Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske 23-åringen som er utpekt som en av angriperne mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi i Kenya i fjor, døde i angrepet, ifølge FBI.

PST bekreftet i fjor overfor kenyansk politi at en 23 år gammel norsksomalier var en av terroristene, sier en kilde i Kenya til NRK.

67 mennesker ble drept da terrorgruppen al-Shabaab angrep Westgate-kjøpesenteret i hovedstaden Nairobi i september i fjor.

Les også: Terrorister uenige om kvinner og barn på Westgate

Ifølge FBIs utsending i Nairobi, Dennis Brady, ble alle angriperne drept, på tross av at etterforskere kun fant levningene til tre av de fire terroristene.

– Våre etterforskere gjorde betydelige funn, og det er ingen bevis på at noen av angriperne rømte fra stedet der det siste sammenstøtet fant sted, forteller Brady i et intervju på byråets nettsider.

– Kenyanerne satt opp en veldig sikker sperring, noe som gjør rømming usannsynlig. Dessuten, hadde angriperne klarte å rømme, så ville det blitt feiret og brukt i propagandaøyemed av al-Shabaab. Det har ikke skjedd, sier Brady videre.

Les også: - Kan bli umulig å identifisere norsk terrormistenkt

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus