Meny

Venter millionerstatning etter sprengingsulykken

Tre personer mistet livet og to ble skadd i sprengningsulykken på Geilo onsdag. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berørte av sprengningsulykken i Geilo kan forvente oppimot et tosifret antall millioner kroner i erstatning, ifølge advokat.

Tre personer mistet livet og to ble skadd i sprengningsulykken onsdag.

Forsikringsadvokat Helge Husebye Haug blir ikke forbauset om forsikringsoppgjøret blir på opp mot et tosifret antall millioner.

– De skadde kan forvente et oppgjør som skal dekke fremtidige utgifter i forbindelse med skaden, i tillegg til økonomisk kompensasjon for tapt livskvalitet. Beløpet vil selvfølgelig avhenge av skadene, sier Husebye Haug til NRK.

– På toppen av kompensasjon for tapt livskvalitet og økonomiske ulemper for de skadde, vil selskapene være nødt til å forholde seg til forsørgeransvaret til de tre som tragisk omkom. Dette, kombinert med de materielle skadene som nå blir befart, kan gjøre at beløpet blir svært betydelig, mener Haug.

Les også: Tror årsaken til dødsulykken på Geilo er funnet

To boliger nær ulykkesområdet skal være nærmest totalskadd. Også på hus som ligger lenger unna er det skader, hovedsakelig indre skader.

– De to boligene som er totalvraket er forsikret av oss, og jeg blir ikke overrasket om dette oppgjøret ender over ti millioner kroner, sier daglig leder i Gjensidige Hallingdal, Håkon Myri, til kanalen.

Etter det NRK kjenner til, skal en borestang ha blitt splintret og kommet i kontakt med dynamitt på bakken, og dermed forårsaket eksplosjonen.

Les også: Åpner riksvei forbi ulykkessted i Geilo

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus