Måling: Høyre kan gå mot rekordoppslutning i kommunevalget

Til stor jubel blant sentrale og lokale tillitsvalgte entret statsminister og partileder Erna Solberg talerstolen på Høyres kommunalkonferanse i Tromsø lørdag. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Til stor jubel blant sentrale og lokale tillitsvalgte entret statsminister og partileder Erna Solberg talerstolen på Høyres kommunalkonferanse i Tromsø lørdag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre er landets største parti med en oppslutning på 32,7 prosent i en ny meningsmåling gjort for TV 2 ett år før kommunevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres oppslutning er 4,7 prosent høyere enn i kommunevalget i 2011. Oppslutningen i målingen er også langt bedre enn i tidenes beste kommunevalg for partiet. I 1979 fikk Høyre 29,2 prosent av stemmene.

– Jeg tenker at dette er en fin honnør til våre kommunepolitikere rundt omkring som gjør en veldig god jobb, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg i en kommentar til målingen.

Frp har en oppslutning på 8,9 prosent, en tilbakegang på 2,5 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. For de øvrige partiene er endringene små sammenlignet med kommunevalget i 2011: Arbeiderpartiet 31,5 prosent (-0,2), SV 4,4 prosent (+0,3), Senterpartiet 6,1 prosent (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 2,4 prosent (+1,3), Venstre 6,0 prosent (-0,3), KrF 5,1 (-0,5).