Meny

Måling: Høyre kan gå mot rekordoppslutning i kommunevalget

Til stor jubel blant sentrale og lokale tillitsvalgte entret statsminister og partileder Erna Solberg talerstolen på Høyres kommunalkonferanse i Tromsø lørdag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre er landets største parti med en oppslutning på 32,7 prosent i en ny meningsmåling gjort for TV 2 ett år før kommunevalget.

Høyres oppslutning er 4,7 prosent høyere enn i kommunevalget i 2011. Oppslutningen i målingen er også langt bedre enn i tidenes beste kommunevalg for partiet. I 1979 fikk Høyre 29,2 prosent av stemmene.

– Jeg tenker at dette er en fin honnør til våre kommunepolitikere rundt omkring som gjør en veldig god jobb, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg i en kommentar til målingen.

Frp har en oppslutning på 8,9 prosent, en tilbakegang på 2,5 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. For de øvrige partiene er endringene små sammenlignet med kommunevalget i 2011: Arbeiderpartiet 31,5 prosent (-0,2), SV 4,4 prosent (+0,3), Senterpartiet 6,1 prosent (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 2,4 prosent (+1,3), Venstre 6,0 prosent (-0,3), KrF 5,1 (-0,5).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus