Meny

Minst 20 biler stukket i brann i Stockholm-forstad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Stockholm anklager en ungdomsgjeng for å ha tent på minst 20 biler i Norsborg sørvest for den svenske hovedstaden natt til lørdag.

Biler ble stukket i brann på sju-åtte ulike steder i Norsborg, ifølge Gert Rosvall i Stockholm-politiet. Øyenvitner har fortalt at de så en gruppe på mellom 20 og 50 personer i området i tidsrommet brannene skjedde, men ingen var lørdag ettermiddag blitt pågrepet.

– Dette dreier seg om en form for sosial uro. Det er et slags budskap til samfunnet, men nøyaktig hva budskapet er, vet vi ikke, sier Rosvall.

I mai i fjor var Sverige rammet av voldsomme opptøyer, og sinte ungdommer satte fyr på flere hundre biler i fattige forsteder i flere dager.

I august i år ble også biler stukket i brann i Stockholm-forstaden Rinkeby, som har hovedstadens høyeste arbeidsledighet.

– Hvorvidt det finnes en forbindelse der, eller til det faktum at det snart er valg, vet vi ikke, sier Rosvall i politiet.

Svenskene skal velge ny riksdag 14. september.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus