Meny

Inga Marte Thorkildsen sier nei til Oslo SV

SIER NEI: Inga Marte Thorkildsen sier hun vil «høste erfaringer» fra andre områder enn politikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs nestleder Inga Marte Thorkildsen har sagt nei til å stille som toppkandidat for SV i Oslo i neste års kommune- og fylkestingsvalg.

Oslo SV hadde håpet at Thorkildsen ville bidra til å gjenreise partiet i hovedstaden, men hun sier nå at hun er uaktuell i denne omgangen.

– Det er ikke aktuelt for meg å være kandidat for SV i valget til neste år. I den situasjonen jeg er i nå, vil jeg høste erfaring fra andre steder enn politikken. Jeg har vært heltidspolitiker i mange år, og prioriteter nå andre ting, sier den tidligere statsråden til Klassekampen.

Les også: SV igjen under sperregrensen

Borgerlig styrt

Hovedstaden er et av få steder der SV ennå har betydelig oppslutning, og Oslo SV hadde derfor håpet at Thorkildsen kunne bidra til skaffe et sosialistisk flertall i Oslo neste høst. Venstresiden har ikke hatt makten i hovedstaden siden 1997.

Tidligere har også Kristin Halvorsen blitt lansert som en mulig toppkandidat for Oslo SV, men også hun sa nei.

Nå ligger det derfor an til at SVs førstekandidat i Oslo i 2011, Marianne Borgen, beholder plassen.

Fredag ble det klart at Arbeiderpartiet i Oslo har fått ja fra Aps partisekretær Raymond Johansen som vil stille som toppkandidat ved valget neste høst.

Sist Johansen var aktiv i lokalpolitikken, var det nettopp SV han tilhørte da han i perioden 1992 til 1995 var en av tre SV-byråder i Oslo.

Høyre størst

På en partimåling for Oslo utført av respons for Aftenposten, er Høyre fortsatt hovedstadens største parti med 32,8 prosent, trass en tilbakegang på 2,9 prosentpoeng.

SV har på målingen fått 6,5 prosent, fram 0,2 prosentpoeng, og ligger på omtrent samme nivå som i forrige kommunevalg i 2011, da partiet fikk 6,3 prosent av stemmene. Ap får 31,4 prosent og går tilbake med 1,7 prosentpoeng, mens Frp ligger på 9,1 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng.

Resultatet for de andre partiene (med differansen fra forrige måling i parentes): Venstre 8,8 (+0,6), MDG 5,1 (+2,6), Rødt 3,1 (-0,5), KrF 2,4 (-), Sp 0,5 (-), Andre 0,3 (-0,4).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus