Meny

Ebolavaksine kan være klar i november

VAKSINE: En vaksine mot Ebola kan være klar i november i år, sier WHO-sjefen Margaret Chan.(FOTO: FP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En vaksine mot ebola kan være klar allerede i november, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

WHO mener to vaksiner produsert av selskapene GlaxoSmithKline og NewLink Genetics ser lovende ut. Begge skal testes ytterligere i løpet av høsten.

– Hvis det blir bevist at de er trygge, kan en vaksine være klar i november 2014 for prioritert vaksinasjon av helsepersonell, het det i en uttalelse fra WHO fredag.

Organisasjonen har denne uken vært samlet til et to dager langt krisemøte om ebola i Genève. Her kom ekspertene fram til at medisiner basert på blodet til mennesker som har hatt ebola og blitt friske, kanskje vil kunne fungere i nær framtid.

Medisinen ZMapp, som fortsatt er på forsøksstadiet, er blitt gitt til om lag ti helsearbeidere fra USA, Europa og Afrika. Tre av disse er blitt friske, og det er så langt uklart om medisinen har effekt. Uansett vil det trolig gå en stund før det kan produseres betydelige mengder av ZMapp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus