Meny

SV igjen under sperregrensen på ny måling

SPERREGRENSE: Audun Lysbakken kan konstatere at partiet fremdeles sliter og havner under sperregrensen i en ny partimåling. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV får bare 3,6 prosent på en ny meningsmåling og er dermed igjen under sperregrensen. Både regjeringspartiene og Ap går fram.

Etter målingen utført for Nationen og Klassekampen av Norfakta må SV-leder Audun Lysbakken igjen konstatere at partiet sliter i motbakke.

SV går tilbake med 0,3 prosentpoeng og er for åttende gang i år under sperregrensen, skriver Nationen. Lysbakken avviser likevel at det er noen krisestemning i partiet.

– Vi ligger stabilt rett under valgresultatet fra i fjor. Jeg opplever stemningen i SV som god og kampklar, men verken jeg eller partiet er fornøyd med å ligge der vi ligger, sier Lysbakken.

Arbeiderpartiet går fram med 0,2 prosentpoeng til 36,2 prosents oppslutning, mens Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng og får 5,3 prosent.

Regjeringspartiene går begge fram. Høyre med 0,6 prosentpoeng til 25,2 prosent, og Frp med 0,3 prosentpoeng til 15,3 prosents oppslutning.

Regjeringens samarbeidspartier går begge tilbake med 0,1 prosentpoeng. For Krfs vedkommende betyr dette en oppslutning på 4,8 prosent, mens Venstre må nøye seg med 4,4 prosent.

Miljøpartiet De Grønne oppnår 3,2 prosent, tilbake 0,3 prosentpoeng, og Rødt 1 prosents oppslutning, tilbake 0,2 prosentpoeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus