Meny

Nordmann drept i droneangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først to år etter at en nordmann ble drept i en amerikansk droneangrep i Pakistan, er det blitt offentlig kjent.

Mannen som i 2012 ble kjent i Norge under navnet Abu Bilal, sto fram som jihadist i Waziristan, et område nordvest i Pakistan mot grensen mot Afghanistan. Den tidligere talsmannen for Muslimsk Studentsamfunn regnes, ifølge Nettavisen, som læremesteren for flesteparten av nordmennene som reist ut for å krige de siste årene.

På samme tid som en video av nordmannen ble gjort kjent i Norge i august 2012 gjennomførte USA en serie droneangrep i området. Det rammet også den norske statsborgeren. Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet før nå.

– Jeg kan bekrefte at han er drept i et droneangrep i august 2012. Det har selvfølgelig vært en enorm belastning for familien, sier familiens advokat, Trond Olsen Næss, partner i Advokatfirmaet Furuholmen, til Nettavisen NA24.

PST kan ikke fredag kveld opplyse om de er kjent med opplysningene om den norske mannens død. Etterretningstjenesten var i 2012 kjent med mannens eksistens, men sa den gang at PST ikke kunne iverksette etterforskning før det var mistanke om konkrete lovbrudd.

Mannen var født i Tadsjikistan, men ble norsk statsborger i 2000. Han var gift og etterlot seg fire barn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus