Meny

– Slik smugles de inn i landet

Disse små pomeranian-valpene ble smuglet inn i august. Foto: TOLLVESENET

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motehunder blir smuglet inn i landet, men sliter ofte med plager på grunn av masseavl.

Antallet «motehunder» i Norge har femdoblet seg de siste ti årene, ifølge Norsk Kennel Klubb, melder VG. Hundene avles ofte opp av folk som ikke har nok kunnskap. De blir utsatt for smugling, og prisene er svært høye. I tillegg har hundene ofte helseplager, som pusteproblemer, sår hud, dårlig hørsel og ødelagte kneskåler.

– Det selges til og med hunder som er smuglet inn fra valpefarmer fra  Øst-Europa i bagasjerom. Vi blir kontaktet av hundeeiere som har kjøpt hunden sin i beste tro – men sitter igjen med svindyre operasjoner som følge av avlskader, sier pressekontakt i Dyrebeskyttelsen, Linn Krogstad til VG.

Tollvesenet bekrefter overfor VG at at de nesten månedlig opplever smugling av «motehunder».

– Dyrene oppbevares som oftest ikke bra. De ligger vanligvis tettpakket i pappesker. Dessverre må mange hunder som smugles inn bli avlivet på grunn av smittefare. De har ikke papirer, sier kontorsjef i Tollvesenet på Svinesund, Wenche Fredriksen, til VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus