Meny

To funnet omkommet etter helikopterstyrt i Danmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er bekreftet omkommet etter at et sivilt helikopter styrtet i havet mellom Kalundborg og Samsø i Danmark fredag.

Helikopteret styrtet like før klokken 12, og det pågår søk etter flere personer. Midt- og Vestsjællands Politi opplyser i en pressemelding at to personer er funnet omkommet.

– Det er snakk om et sivilt helikopter, og vi har nå et søk i området, opplyser vakthavende offiser ved Søværnets Operative Kommando til Ritzau.

– Vi jobber med å identifisere hvilket helikopter det er snakk om. Før vi har funnet ut av det kan vi ikke si noe om hvor mange personer som kan ha vært om bord, sier kommunikasjonsmedarbeider Martin Bjerregaard ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han forteller at det var en seiler som klokka 11.59 varslet om at et helikopter hadde styrtet i havet.

Det danske flyvåpenet har i tillegg til de to omkomne også funnet vrakdeler fra helikopteret.

En fregatt, en redningsbåt og to patruljefartøyer deltar i søket i området.

Ulykkesstedet ligger i havet nord for Fyn, midt mellom øya Samsø i vest og Røsnæs på vestspissen av Sjælland like nordvest for Kalundborg i øst.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus