Meny

Regjeringen vil satse på bane og «superbuss»

UTVIDES: Bybanen i Bergen er blant prosjektene som det skal satses mer på i årene fremover i henhold til regjeringens nye handlingsplan for kollektivtrafikk i landets største byer. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornebubanen, bybane til Åsane i Bergen og nye bussløsninger i Trondheim og Stavanger kan få statlig tilskudd, varsler regjeringen.

I en ny handlingsplan for kollektivtransport gjør regjeringen det klart at den vil bidra med investeringstilskudd som dekker 50 prosent av kostnadene ved viktige kollektivprosjekter i byområdene i Oslo og Akershus, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Les også: Gjennomfører historiens største jernbanesatsing nå

De mest aktuelle prosjektene i perioden fra 2014 til 2023 er ifølge den nye handlingsplanen Fornebubanen i Oslo og Akershus, Bybanen til Åsane i Bergen, en ny «superbussløsning» i Trondheimsområdet og prosjektet «Bussvei 2020» i Stavangerregionen.

Les også: Landsdekkende bussbilett

Samtidig gjør regjeringen det klart at jernbanen skal reformeres. Det kan bli aktuelt å konkurranseutsette driften av selve togtilbudet, fastslås det i den nye handlingsplanen.

Målet er ifølge regjeringen å få på plass en «mer forretningsmessig forvaltning av jernbanen».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus