Meny

Streik blant de vaskeriansatte

STREIK: Fredag morgen ble det brudd i forhandlingene mellom fagforeningen og arbeidsgiverne i vaskeribransjen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha meklet flere timer på overtid ble det brudd mellom LO-forbundet Industri Energi og arbeidsgiversiden fredag morgen. Dermed går 190 vaskeriansatte ut i streik.

Årsaken til bruddet i meklingen var at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri ikke ville etterkomme kravet om et varig lønnsløft for ansatte ved landets vaskerier og renseribedrifter, opplyser Industri Energi.

 I dag tjener de ansatte i vaskeri- og renseribedriftene, hovedsakelig kvinner, 86 prosent av gjennomsnittlig industrilønn.

Det første streikeuttaket favner i hovedsak ansatte i vaskerier og renserier i Stavanger, Bergen og Trondheim som jobber for hoteller, offshorebedrifter og private.

Streikeuttaket omfatter også vaskerier som tar oppdrag for sykehus og andre helseinstitusjoner, men Industri Energi understreker at det er et begrenset bstreikeuttak i slike bedrifter.

– Det er tilstrekkelig kapasitet på vaskerier som håndterer sykehus og helseinstitusjoner. Vi vil være positivt innstilt til å innvilge dispensasjoner til vaskerier som leverer til helseinstitusjoner, sier forbundsleder Leif Sande.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus