Meny

Menneskerettsaktivist bosatt i Norge mulig pågrepet i Qatar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter undersøker meldinger om at to britiske menneskerettsforkjempere, en av dem bosatt i Norge, skal være pågrepet etter å ha vært savnet i Qatar siden søndag forrige uke.

Krishna Upadhyaya (58) jobber for menneskerettighetsorganisasjonen Global Network for Rights and Development (GNRD) i Stavanger og har siden søndag vært savnet i hovedstaden Doha sammen med sin britiske kollega og kameramann Ghimire Gundev.

Mennene skulle rapportere om forholdene til fremmedarbeidere som bygger på anleggene til fotball-VM i Qatar i 2022.

Britiske myndigheter etterforsker torsdag meldinger om at Upadhyaya og Gundev skal ha blitt pågrepet av politiet mens de jobbet.

– Vi har fått meldinger om at to britiske statsborgere har blitt arrestert i Qatar, og vi undersøken saken, opplyser en talsperson i det britiske ambassaden i Doha.

Mennene skulle etter planen ha vært hjemme igjen søndag 31. august, men ingen har hørt fra dem siden de sjekket ut av hotellet samme dag.

Upadhyaya, som er bosatt i Stavanger, skal samme dag ha sendt melding til ledelsen i GNRD og skrevet at de ble «plaget og forfulgt av qatarsk politi».
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus