Meny

Dømt for overfallsvoldtekt av 15-åring i Slottsparken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fem år og ni måneders fengsel for å ha voldtatt en 15-åring i Slottsparken i 2011.

Da saken ble behandlet i tingretten, erklærte tiltalte seg ikke skyldig og stilte seg uforstående til at hans DNA ble funnet på fornærmede, skriver Nettavisen.

Mannen fra Nigeria ble pågrepet i Roma og varetektsfengslet tidligere i år etter at politiet fikk DNA-treff på mannen. Han er bosatt i Spania, hvor han har kone og fire barn, ifølge avisen.

Tingretten trodde ikke på tiltaltes forklaring om at han var i Spania da voldtekten skjedde og mener det er en rekke skjerpende omstendigheter i saken.

– Tiltalte har begått en ren overfallsvoldtekt. Voldtekten skjedde i det offentlige rom; fornærmede var på vei hjem gjennom Slottsparken, hvor hun pleide å gå og har krav på å gå trygt, heter det i dommen fra tingretten. 

I tillegg blir det påpekt at offeret kun var 15 år på gjerningstidspunktet. Hun skal ha fått store traumer etter voldtekten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus