Meny

Sprengstoff ligger fortsatt spredt på Geilo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhet har høyeste prioritet under opprydningsarbeidet etter sprengningsulykken på Geilo onsdag. Det er uklart når evakuerte kan flytte hjem.

Ryddearbeid pågår fortsatt i området øst for Geilo sentrum, hvor tre personer omkom onsdag. Sivilforsvaret og Røde Kors hjelper til med å holde sperringene.

– Sikkerhet er den høyeste prioriteten vår, og vi jobber for å få trafikk i gang, sier innsatsleder Odd Halvard Seterdal i Nordre Buskerud politidistrikt.

Les også: Alle omkomne ansatt i samme firma

Sprengte tennere

Bombegruppa og Kripos gikk onsdag kveld inn i området.

– Politiet vil i løpet av kort tid sprenge tennere som er funnet på ulykkesstedet. Sprengingen vil foregå i et grustak i god avstand fra bebyggelse, opplyser Nordre Buskerud politidistrikt noe før klokken 15 torsdag.

Arbeidet er i ferd med å gå over i en ren etterforskningsfase, ifølge etterforskningsleder Brit Fyksen.

– Det er foretatt flere avhør, og vi har fått bistand fra flere politidistrikt, sier hun.

Les også: Politiet vil ikke ta noen sjanser på Geilo

Rammer godstrafikk

Riksvei 7 og jernbanen er fortsatt stengt på Geilo, og politiet kunne på en pressekonferansen torsdag ettermiddag ikke si når vei og jernbane igjen kan åpnes.

Stengningen har ført til store problemer for godstrafikken, ifølge DB Schenker.

Selskapet opplyser at fullastede tog med opptil 40 konteinere er blitt returnert til Alnabru i Oslo for mulig overgang til biltransport i løpet av torsdagen.'

Se også: Tor Erik kjørte forbi da det smalt på Geilo

Pårørende varslet

Politiet opplyser at de med stor sikkerhet vet identiteten til de omkomne, men at navnene foreløpig ikke blir frigitt. De pårørende er varslet.

Alle de tre som omkom i sprengningsulykken på Geilo onsdag, jobbet for Årstein Jensen Fjellsprengning i Kongsberg.

De evakuerte etter ulykken er torsdag samlet, og kommunen har opprettet kriseteam. Det er ikke kjent når de evakuerte kan vende tilbake.

– Vi er veldig opptatt av å ta vare på kommunens innbyggere og håper at alle berørte tar kontakt med oss, sier ordfører Tony Arild Kjøl (H) i Hol kommune.

Bakgrunn: DSB: Første omkomne i sprengningsuhell siden 2005

Trykkbølgen flyttet nesten bilen til Tor Erik da han kjørte forbi:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus