Meny

Alle omkomne ansatt i samme firma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de tre som omkom i sprengningsulykken på Geilo onsdag, jobbet for Årstein Jensen Fjellsprengning i Kongsberg.

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre omkomne var ansatt hos vår underentreprenør Årstein Jensen Fjellspregning AS», skriver entreprenøren T. Engene i en pressemelding.

«Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til de nærmeste pårørende. Det er viktig at ansatte og ledelse i de involverte firmaene står sammen i denne tunge tiden», skriver entreprenøren videre.

Ordfører Vidar Lande i Kongsberg bekreftet overfor Laagendalsposten tidligere torsdag at en av de omkomne er fra kommunen. Det kommunale kriseteamet er kontaktet.

Entreprenøren opplyser at alle spørsmål i forbindelse med ulykken besvares av politiet.

Les også: Politiet vil ikke ta noen sjanser på Geilo

På en pressekonferanse med lokalt politi torsdag ettermiddag ble det opplyst at det var to skadde som ble innlagt på sykehus etter ulykken. De to er lettere skadd og utskrevet fra sykehuset i dag, melder Dagbladet.

Ulykken skjedde under arbeid i forbindelse med forberedning til spregning, og det var sprengstoff både på og under bakken.

– Siden det nå er spredt utover er det utrygt å være på området, sa innsatsleder Odd Halvard Seterdal under pressekonferansen.

– Politiet vet med stor sikkerhet hvem de omkomne er, men vi frigir ikke navnene før sikker identitet er fastslått, sa etterforskningsleder Brit Fyksen.

Se også: Tor Erik kjørte forbi da det smalt på Geilo

Sprengningsekspertene hadde i 12-tiden torsdag startet sitt arbeid på ulykkesstedet, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Sprengningsulykken er den første med dødelig utfall siden 2005. Den gang mistet en 50 år gammel mann livet da en ladning gikk av for tidlig under sprengningsarbeid på Stoa i Arendal.

– DSB jobber målbevisst for å unngå sprengningsulykker. Selv om omsatt mengde eksplosiver er fordoblet fra 2000 til 2013, må vi tilbake til 2005 for å finne forrige gang noen omkom i sprengningsuhell i Norge, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i DSB.

Bakgrunn: DSB: Første omkomne i sprengningsuhell siden 2005

I perioden fra 2000 frem til 2013 har Arbeidstilsynet registrert totalt 615 dødsfall på norske arbeidsplasser.

Video: Politiet vet ikke hvor mye eksplosiver som var på ulykkesstedet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus