Meny

Alvdal-stefar tiltalt for flere overgrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle mannen som er dømt i Alvdal-saken, er nå også tiltalt for overgrep mot en datter og en avdød sønn. Mannen har anket dommen for seksuelle overgrep og vold mot sin stedatter.

Nå har statsadvokatene i Hedmark og Oppland tatt ut en ny tiltale mot mannen, for incest og utuktig omgang med en sønn og en datter, skriver VG.

Sønnen anmeldte faren og forklarte seg om overgrepene, da Alvdal-saken var oppe for Eidsivating lagmannsrett i 2011. Ifølge forklaringen ble han utsatt for tre seksuelle overgrep sommeren 1992 eller 1993. Sønnen døde tidligere i år.

– Jeg fikk beskjed om ikke å si noe om det som skjedde. Jeg fikk godteri, penger og lov til å kjøre traktor som belønning, forklarte sønnen under rettssaken.

Les også: Alvdal-sønn (29) endrer forklaring

Faren er også tiltalt for seksuelle overgrep mot en datter, som var ett av de fire fornærmede barna i Alvdal-saken. Overgrepene skal ha skjedd før overgrepene mot stedatteren, som 50-åringen er dømt for.

Rettssaken for den nye tiltalen er berammet til uke fem og seks neste år i Sør-Østerdal tingrett. Ankesaken for vold og overgrep mot stedatteren er ennå ikke behandlet i Høyesterett.

Les også: Alvdal-moren dømt til 14 års forvaring

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus