Meny

Syke og pårørende skal bidra til demensplan

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener at demens angår oss alle, men vil gjøre noe med holdningene rundt sykdommen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker å gjøre samfunnet mer inkluderende for personer med demens. Både syke og deres pårørende blir invitert til å delta aktivt i arbeidet med Demensplan 2020.

– Vi skal bygge pasientens helse- og omsorgstjeneste og flytte makt til pasienten. Derfor vil brukere og pårørende ha en sentral rolle når regjeringen skal utarbeide ny demensplan. Min visjon er å skape et demensvennlig samfunn der vi tar vare på og integrerer personer med demens i fellesskapet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Personer med demens og deres pårørende skal i arbeidet med planen delta i ulike møter og samtaler. Planen skal også bygges på erfaringer og innspill fra frivillige, fagfolk og ny oppdatert kunnskap. Sentrale samarbeidspartnere er Nasjonalforeningen for folkehelsen og Nasjonal kompetansetjeneste for Aldring og Helse.

– Demens angår oss alle, men det er fortsatt lite åpenhet og mye skam knyttet til demens. Dette kan føre til at mange forsøker å holde demenssykdommen skjult, og kommer for sent i kontakt med helsetjenesten. Jeg ser frem til å få gode innspill til hvordan regjeringen kan bidra til mer åpenhet, økt kunnskap og bedre tilrettelagte tjenester for personer med demens, sier Høie.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus