Meny

Tester av ny ebola-vaksine fremskyndes

Medisinsk personell i Hongkong viser med en dukke hvordan pasienter som er smittet med ebolaviruset, skal behandles. Foto: Tyrone Siu (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere fremskynder testene av en ny ebola-vaksine fra selskapet Johnson & Johnson, mens tidenes verste utbrudd av viruset herjer i Vest-Afrika.

Det amerikanske selskapet sier torsdag at kliniske forsøk med dets nye vaksine vil starte i begynnelsen av 2015. Også det danske bioteknologifirmaet Bavarian Nordic har bidratt i utviklingen av vaksinen.

Kunngjøringen kom etter at det allerede er kjent at innledende testing på mennesker skal begynne denne måneden, mens dette tidligere var ventet å ikke starte før sent neste år eller tidlig i 2016.

Les også: Ebola-vaksine skal testes på mennesker

Johnson & Johnsons langsiktige mål er å utvikle en vaksine som kan beskytte mot både Zaire-stammen og Sudan-stammen av ebolaviruset, i tillegg til en beslektet tilstand kalt Marburgvirus-sykdom. Men på grunn av det pågående utbruddet har programmet blitt forenklet.

– På grunn av nødssituasjonen har vi bestemt oss for å fokusere på Zaire-stammen av viruset, som er det som finnes i utbruddet i Vest-Afrika, sier forsker Paul Stoffels til Reuters.

Les også: Ebola-friskmeldt lege: – Dette er en mirakuløs dag

Mer enn 1.900 mennesker har mistet livet av sykdommen siden mars, ifølge FN.

Ifølge Johnson & Johnson ga deres vaksine fullstendig beskyttelse mot Zaire-stammen av ebola da det ble testet på aper.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus