Meny

IS lover å straffe Putin for Assad-støtte

Den islamske staten IS truer med å styrte Russlands president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / RIA Novosti / Kreml / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørere fra IS truer angivelig med å styrte Russlands president og «frigjøre» Tsjetsjenia som straff for den russiske støtten til Damaskus-regimet.

Ekstremistene i Den islamske staten (IS) viser i en video på YouTube fram det som ifølge dem er et av jagerflyene som Russlands president Vladimir Putin har levert til sin syriske kollega Bashar al-Assad.

– Dette er en beskjed til deg, å Vladimir Putin, dette er jagerflyene som du har sendt til Bashar, vi kommer til å sende dem til deg, hvis Gud vil, husk det, sier en opprører på arabisk, ifølge den russiske tekstingen.

– Og med Guds vilje kommer vi til å frigjøre Tsjetsjenia og hele Kaukasus. Tronen din vakler allerede, den er truet, og den kommer til å falle når vi kommer, sier opprøreren videre.

I den samme videoen truer flere krigere Assad fra toppen av jagerflyet.

– Dette er russisk utstyr, sier en stemme med russisk aksent.

Den russiske påtalemyndigheten har beordret etterforskning av videoen og krevd at videoen, som ble lastet opp på YouTube tirsdag, fjernes.

Putin er blant Assad-regimets aller fremste støttespillere. Moskva har bidratt med både diplomatisk og militærstøtte til Damaskus, som har fått kraftig internasjonal fordømmelse for øvrig for sin håndtering av opprøret der.

Krigen i Syria startet med en fredelig folkeoppstand våren 2011, men utviklet seg senere til en krig mellom regjeringen og ulike opprørsgrupper, blant dem IS.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus