Meny

– Minst 87 ukrainske soldater drept i harde kamper

Ukrainske soldater i et pansret kjøretøy patruljerer utenfor Donetsk. Onsdag meldes det om nye kamper i byen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 87 ukrainske soldater er drept i harde kamper rundt byen Ilovaysk, opplyser en ukrainsk offiser til AFP.

Byen ligger øst for Donetsk og regnes som strategisk viktig. Den ble erobret av ukrainske regjeringsstyrker i slutten av august, men etter de prorussiske opprørernes siste offensiv skal flere hundre ukrainske soldater ha blitt omringet i byen.

Opplysningen om dødstallet kommer fra en offiser med ansvar for rekruttering i den sørøstlige ukrainske regionen Zaporizjia. Området er ikke berørt av kampene, men kilden sier de døde soldatene er blitt brakt til et lokalt likhus i løpet av de siste to dagene.

Myndighetene i Kiev samt NATO, EU og USA mener årsakene til separatistenes sterke framgang den siste tiden er at de har fått omfattende russisk militærhjelp, og ukrainske myndigheter sier de blant annet kjemper mot russiske stridsvognbataljoner. Russland avviser helt at landets styrker er innblandet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus