Meny

Krever 21 års fengsel for drapet på Jonna Rask

– MOTIV: – Jeg tror tiltaltes følelse av å bli krenket er det nærmeste vi kommer for å forklare motivet for at Jonna Rask ble drept, sa aktor Inga Bejer Engh i sin prosedyre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor har lagt ned påstand om 21 års fengsel for den 29 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Jonna Rask i fjor.

Det skriver Aftenposten. Den 26 år gamle kvinnen ble knivdrept i en leilighet i Fredensborgveien i Oslo 30. april i fjor. Hennes svenske kjæreste ble livstruende skadd, men overlevde.

Fire menn, to svensker og to nordmenn, er tiltalt i saken. Aktor, statsadvokat Inga Bejer Engh, la ned påstand om lovens strengeste straff – 21 års fengsel – for den hovedtiltalte.

Les også: Nabo fant Jonna knivstukket og døende

– Krenkelse var motivet

De fire tok seg inn i leiligheten bevæpnet med øks og kniv på jakt etter penger, hasj og annen narkotika. Det skal ha vært en langvarig konflikt mellom samboerparet og 29-åringen før drapet.

Det endte med at Rask ble knivstukket flere ganger i magen og brystet.

– Jeg tror tiltaltes følelse av å bli krenket er det nærmeste vi kommer for å forklare motivet for at Jonna Rask ble drept, sa Bejer Engh i sin prosedyre i Oslo tingrett.

En 21-åring som var til stede under drapet, uten å hindre det, bør dømmes til 14 års fengsel, mener Bejer Engh. De to andre tiltalte, som befant seg utenfor leiligheten, bør få åtte og sju års fengsel, ifølge påstanden.

Delvis skyldig

Rask ringte politiet og bønnfalt om hjelp da de fire tok seg inn i leiligheten hennes natt til 30. april i fjor. Kort tid etterpå fant en nabo henne knivstukket og hardt skadd. Den unge kvinnen døde før politi og ambulanse kom til stedet.

De fire tiltalte erklærte seg bare delvis skyldig etter tiltalen da rettssaken startet forrige uke.

Den hovedtiltalte har innrømmet å ha knivdrept Rask, men avviste at han gjorde det for å unnslippe straff for innbrudd og ran. 29-åringen sa i sin forklaring at han ikke var vant til å bli behandlet så respektløst som han mente Rask behandlet ham, og at han var vant til et mer «proft» miljø.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus