Meny

«1001 gram» norsk Oscar-kandidat

Marie (Ane Dahl Torp) i en scene fra '1001 gram' av Bent Hamer. Foto: Filmweb

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langfilmen «1001 gram», regissert av Bent Hamer, er plukket ut som årets norske Oscar-kandidat. Filmen kan dermed bli nominert til Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

Langfilmen «1001 gram», regissert av Bent Hamer, er plukket ut som årets norske Oscar-kandidat. Filmen kan dermed bli nominert til Oscar i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.

– Dette er en anerkjennelse. Det er mange gode filmer som er laget, sier Hamer etter at nyheten ble kjent.

Juryen begrunnet nominasjonen med filmens originalitet, solide skuespillerprestasjoner, humor og internasjonale tilsnitt.

Nå er det Oscar-akademiet som skal avgjøre om filmen blir nominert. Tidligere norske nominerte filmer er «Kon-Tiki» (2013), «Elling» (2001), «Søndagsengler» (1996), «Veiviseren» (1987) og «Ni Liv» (1957). Ingen av dem vant prisen.

 

Fakta om årets norske Oscar-kandidat

* «1001 gram» er regissert av Bent Hamer, som også har skrevet manus til filmen.

* Hamer har produsert filmen for BulBul Film.

* Filmen har verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Den 23. september åpner filmen Bergen International Film Festival.

* «1001 gram» har norsk premiere 26. september.

* Hamer har to ganger tidligere representert Norge i kampen om en Oscar for beste ikke-engelskspråklige film – i 2003 med «Salmer fra kjøkkenet» og «O'Horten» i 2008. (Kilde: Norsk filminstitutt).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus