Eksplosjonsfaren er over i Ålesund

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjonsfaren knyttet til glassflaskene som ble funnet i sjøen ved kaia i Ålesund, er over. Politiet avlyser evakueringen av alle bygninger innen en radius av 300 meter rundt Skateflukaia i Ålesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet iverksatte evakuering i Ålesund sentrum ved Skateflukaia på grunn av eksplosjonsfare etter at to gassflasker falt i sjøen.

– Ny måling av gassflaskene viser at temperaturen er stabil. Brannvesenet tar opp flaskene og transporterer de til et sikkert sted for destruksjon, opplyser stabssjef Ingmar Farstad ved 11.30-tiden.

Brannvesenet fikk skrudd igjen ventilene på flaskene, og de ble senket dypere ned i sjøen for avkjøling. De to flaskene inneholder oksygen og acetylen, som kan medføre eksplosjonsfare ved lekkasje.

Sonen på 300 meter dekker en stor del av Ålesund sentrum, og et stort antall mennesker ble berørt av evakueringen.

– Evakueringen er avlyst og det er trygt å vende tilbake til området. Politiet opphever sperringene og vi går tilbake til normalsituasjon, sier stabssjef Ingmar Farstad.

Kollektivtrafikken i byen ble også berørt av hendelsen, melder Sunnmørsposten. Hurtigbåten til Valderøya og Hareid måtte omdirigeres til kai ved rutebilstasjonen.