Meny

Sjakk-Carlsen: – Kollaps på alle fronter

Magnus Carlsen (t.h) spiller sjakk mot Maxime Vachier-Lagrave i Sinquefield Cup i St. Louis tirsdag. Det endte med en ny remis. Foto: Stringer / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen klarte bare remis mot franske Maxime Vachier-Lagrave i Sinquefield Cup i USA tirsdag.

Det var Carlsens fjerde remis i den prestisjetunge turneringen. Nordmannen står med bare én seier så langt, samt ett tap, og han ligger foreløpig på annenplass i turneringen med tre poeng.

Carlsen har ikke vist spesielt god form i denne turneringen, og han overbeviste ikke i kampen mot franskmannen, som er rangert som nummer ni i verden. Carlsen møtte Vachier-Lagrave også i første runde i turneringen og spilte også da remis.

– Dette var skuffende og veldig dårlig. Jeg vant en bonde, og da var det teknisk vunnet. Men jeg spilte veldig dårlig frem mot tidsnøden og ga ham motspill. Det var rett og slett mye jeg ikke så, kommenterte Carlsen til TV 2 etter partiet.

Carlsen hadde en mulig forklaring på missen.

– Jeg var så oppslukt i partiet at jeg glemte å spise og drikke. Da jeg oppdaget det var det for sent, og det ble kollaps på alle fronter.

Italienske Fabiano Caruana, som leder Sinquefield Cup, vant sin kamp mot Veselin Topalov fra Bulgaria, og har seks poeng etter seks kamper. Caruana har med andre ord vunnet alle sine kamper.

– Jeg overrasker meg selv. Jeg prøver bare å spille normalt, men har vært heldig med åpningene mine, sa han til TV 2.

I neste runde onsdag skal Carlsen møte amerikaneren Hikaru Nakamura, som han også spilte remis mot i andre runde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus