Meny

– Cameron sammenlignet Putin med Hitler

Storbritannias statsminister David Cameron (t.h.) frykter at Russlands president Vladimir Putin (t.v.) har som mål å ta hele Ukraina. Foto: Stefan Rousseau (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister David Cameron sammenlignet nylig Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler, ifølge en italiensk avis.

Under EU-toppmøtet i helgen advarte Cameron mot å gjøre samme feil som i München i 1938, skriver La Repubblica. Det var i München den daværende britiske statsministeren Neville Chamberlain møtte Hitler og hevdet å ha sikret fred i Europa.

Camerons uttalelse er også omtalt i den britiske avisen The Guardian. Statsministeren skal ha understreket at Putins krav i Ukraina ikke kan innfris.

Les også: – Prins Charles sammenlignet Putin med Hitler

– Han har allerede tatt Krim, og vi kan ikke la ham få ta hele landet, skal Cameron ha sagt.

Myndighetene i Moskva mener på sin side at forsvarsalliansen NATO utgjør en trussel. NATO-lands militære infrastruktur i Russlands nærområder utgjør en militær trussel, ifølge Mokhail Popov som sitter i det russiske nasjonale sikkerhetsrådet.

Jens Stoltenberg overtar som NATOs generalsekretær 1. oktober.

Les også: – Israel er akkurat som Hitler

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus