Meny

Tilstanden alvorlig for trippeldrapstiltalt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til 31-åringen som er tiltalt for tre drap på Valdresekspressen i fjor, er alvorlig etter at han hoppet ned fra et fengselstak i forrige uke, ifølge mannens forsvarer.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at tilstanden hans er alvorlig, men fortsatt uavklart, sier forsvarer Fredrik Verling til NTB.

Verling møtte sin klient på sykehus tirsdag ettermiddag og sier at det er for tidlig å anslå om skadene vil påvirke straffesakens videre gang. Forsvareren ønsket ikke å kommentere detaljer rundt besøket og eventuelle samtaler.

Bakgrunn: Trippeldrapstiltalt til sykehus etter hopp fra tak

31-åringen skadet seg da han hoppet tre-fire meter fra et tak i Bergen fengsel onsdag i forrige uke. To dager før hendelsen ble det besluttet at han skulle overføres til psykiatrisk klinikk ved Sandviken sykehus i Bergen, skriver NRK.

Klinikkoverlege på Sandviken, Per Bentsen, bekrefter at de over tid har hatt dialog med fengselet om en mulig overføring.

– Han har tidligere ikke vært vurdert som syk nok, sier Bentsen til kanalen.

Drapstiltalte skulle etter planen overføres mandag.

31-åringen er asylsøker fra Sør-Sudan. Han er tiltalt for drap på en 19 år gammel jente og to menn i 50-årene på Valdresekspressen i november i fjor. Den tiltalte skulle sendes ut av landet dagen etter drapene.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus