Sabinas (5) morder kan være på vei mot Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

I to døgn har svensk politi lett etter 34-åringen som i 2003 drepte Sabina (5). Nå frykter de den psykiatriske pasienten er på vei til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste: 34-åringen er pågrepet, melder Aftonbladet.

Søndag formiddag slo rettspsykiatrisk i Kristinehamn en første alarm. Da hadde 34-åringen som i 2003 drepte fem år gamle Sabina i Arvika, ikke kommet tilbake fra permisjon som avtalt.

Men i dag går myndighetene adskillig lengre. Nå mener man situasjonen er alvorligere, og politiet i Värmland har slått riksalarm.

– Norsk politi er informert, sier Tommy Lindh ved politiet i Värmland, overfor ABC Nyheter.

Han sier at det skjer automatisk når man utløser en riksalarm, og at det ikke er noen ekstra kontakt over grensen.

– Det er ingenting som knytter han spesielt til Norge, sier Lindh.

Kristinehamn ligger ved E18, hovedveien mellom Oslo og Stockholm, og Värmland fylke grenser opp mot Østfold og Hedmark på norsk side.

– Vi er kjent med saken gjennom svensk politis etterlysning av mannen gjennom Schengensamarbeidet (SIS). bekrefter Anne Bye Sandal, kommunikasjonssjef i Kripos.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du sett denne mannen? Ta kontakt med politiet. Foto: Polisen Har du sett denne mannen? Ta kontakt med politiet. Foto: Polisen

Hørte indre stemmer

Hans offer i 2003, Sabina Eriksson, ble bare fem år gammel. Den da 23 år gamle psykisk syke mannen hadde akkurat hørt om drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh, og skal ha hørt indre stemmer som ga ham ordre om å drepe.

For noen uker siden skal mannen ha fått beskjed om at tvangsbehandlingen skulle fortsette, og overlegen ved rettspsykiatrisk i Kristinehamn skal ha opplyst at det var betydelig fare for tilbakefall.

Må spores hurtig

«Mannen trenger å være i fortsatt behandling, og det er vesentlig at han spores opp så snart som mulig», heter det i politiets pressemelding.

Da han forsvant hadde han på seg svarte treningsbukser og en svart t-skjorte med et ukjent trykk.

En 30-årig kvinne skal også ha uteblitt fra samme institusjon søndag.