Meny

– Tre jenter kontaktet av fremmede menn i bil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre ved Voksen og Bogstad skole i Oslo varslet av skolene per SMS.

«Etter samtaler og råd fra politiet ønsker vi å informere dere om hendelser som en av våre elever og to elever på Bogstad skole har opplevd i løpet siden skolestart. Alle tre jentene har uavhengig av hverandre opplevd å bli snakket til av fremmede menn i bil», skriver Voksen skole i en SMS til foreldre ved skolen, ifølge NRK.no.

Meldingene er sendt til foreldre ved Voksen skole og Bogstad skole etter tre separate episoder der unge jenter skal ha blitt kontaktet av fremmede menn i bil, melder NRK.no. En av jentene forteller at hun ble spurt om hun ville sitte på til Sørkedalen, en annen ble spurt om hun ville være med hjem og se på kattungene til mannen. En tredje ble stanset av ukjente i en bil.

– Bør snakke med barna

To av elevene kommer fra Bogstad skole, og en av elevene fra Voksen skole.

Det har ikke tilstøtt jentene noe, og politiet er i dialog med foresatte og skolene.

Rektor ved Bogstad skole, Brynhild Farbrot Foosnæs, sier til NRK.no at skolen valgte å sende ut SMS-varselet etter den andre hendelsen.

– Vi har hatt tett kontakt med politiet hele veien om hvordan vi bør forholde oss til det. Etter at den andre henvendelsen kom tenkte vi det ville være greit å sende ut en sms om at foreldre snakker med barna sine om hvordan man forholder seg i slike situasjoner, sier Farbrot Foosnæs til NRK.no.

Økt patruljering

Forebyggende avsnitt ved Majorstuen politistasjon håndterer saken, melder Nettavisen.

Politiførstebetjent Terje Hovdal sier til Nettavisen at politiet har økt partuljeringen i området. Samtidig gjør politiet videre undersøkelser, og har kontakt med både skole og de berørte partene.

Hovdal sier det «ikke har skjedd noe i slike saker på mange, mange år og at beboere bør forholde seg som vanlig».

– Vi jobber videre med saken og skal snakke mer med de berørte. Foreløpig har vi ingen beskrivelse å gå ut med, sier han til Nettavisen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus