Meny

– Russland vil oppdatere sin militære strategi

Russlands president Vladimir Putin har satt i gang arbeid med å oppdatere landets militære strategi. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland vil oppdatere sin militære strategi som svar på situasjonen i Ukraina og NATOs utvidelse i Øst-Europa, opplyser en sikkerhetsrådgiver i Kreml.

– Faktum er at NATO-landenes militære infrastruktur rykker nærmere våre grenser, sier Mikhail Popov, leder for det russiske sikkerhetsrådet, til nyhetsbyrået RIA Novosti tirsdag.

– NATO-utvidelsen østover befester seg som en av de største truslene utenfra mot Den russiske føderasjonen, sier Popov videre. Han nevner blant annet USAs rakettforsvarsplaner og situasjonen i Ukraina som noen av de største truslene mot Russland.

Ifølge RIA Novosti har det russiske sikkerhetsrådet nedsatt en komité som jobber med å utarbeide endringene i landets militærdoktrine, og ifølge Popov skal den nye strategien være ferdig innen utgangen av året.

Forrige gang Russland oppdaterte sin militære strategi var i 2010.

– I 2010 utløste dette (NATOs utvidelse østover, journ.anm.) en skarp reaksjon. En lang rekke høyt profilerte ledere klandret våre ledere, og hadde en utdatert tankegang om at NATO ikke er Russlands fiende. Vi ble forsikret om de gode hensiktene de angivelig hadde. Men de siste års hendelser har vist noe helt annet, sier Popov videre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus