Meny

Syrisk opprørsgruppe krever å få fjernet terrorstempel

En FN-soldat fra Fiji sitter på en buss i den israelskokkuperte delen av Golanhøydene. Det er uvisst hvor de over 40 bortførte FN-soldatene blir holdt fanget, men ifølge en general fra Fiji pågår det forhandlinger med syriske opprørere for å få dem løslatt. Foto: Baz Ratner (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske opprørsgruppen som har bortført mange FN-soldater fra Fiji på Golanhøydene, krever å bli fjernet fra FNs liste over terrorgrupper, ifølge fijianske medier.

Nusrafronten er en ytterliggående, syrisk islamistgruppe som kjemper mot regimet til president Bashar al-Assad. I bytte mot FN-soldatene krever gruppen også humanitær hjelp, i tillegg til å bli fjernet fra FNs terrorliste, opplyste den fijianske generalen Mosese Tikoitoga på en pressekonferanse tirsdag.

Forhandlingene med opprørerne pågår fortsatt, ifølge generalen.

Nusrafronten meldte søndag at gruppen har bortført 45 fijianske soldater som deltok i FNs fredsbevarende styrke på Golanhøydene. Bortføringen skal ha skjedd i den syriske byen Quneitra like ved grensen til Israel som hevn for at FN-styrken etter opprørernes mening handler i forståelse med den syriske regjeringen.

Mandag ble det meldt at islamistiske opprørere var i harde kamper med syriske regjeringssoldater.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus