Meny

Bergen kommune refses for ulovlig pengebruk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen kommune får stryk i en ny rapport som avslører ulovlig bruk av millioner av kroner og manglende kontroll med arbeidsvilkår.

Undersøkelsen viser en rekke lovbrudd ved anskaffelser av barnevern- og helsetjenester fra private leverandører. Blant annet at kommunen har gjort direkteanskaffelser som er i strid med loven og kommunens interne retningslinjer.

– Byrådet selger retten til å levere helsetjenester til barn, eldre og syke, men har ikke kontroll på kvaliteten. Denne saken viser veldig tydelig at privatisering ikke er noen «quick fix», sier fungerende gruppeleder Marte Mjøs Persen for Arbeiderpartiet i bystyret.

Bergensavisen skriver at kommunen i flere tilfeller har kjøpt helsevikartjenester fra andre leverandører enn de kommunen har avtale med. Rapporten viser at kommunen til sammen har betalt 26,3 millioner kroner til andre selskaper i perioden januar 2012 til november 2013.

– Dette viser at det tar tid å gjøre endringer i en stor organisasjon. Men jeg vet ikke direkte hva som har skjedd her, sier helsebyråd Hilde Onarheim (H) til avisen. Hun sier at bruk av flere andre selskaper har skjedd hovedsakelig fordi kommunen har måttet skaffe sykepleiervikarer på kort varsel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus