Meny

Sykepleiere streiker i ebolarammede Liberia

Skilt og utplasserte vasker oppfordrer til bedre hygiene for å hindre spredning av ebolaviruset, her i Nigeria. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleiere på Liberias største sykehus streiker med krav om bedre lønn og bedre utstyr til å beskytte dem når de behandler pasienter som er smittet med det dødelige ebolaviruset.

Hundrevis av mennesker er allerede døde etter at epidemien brøt ut tidligere i år, og mange er svært syke. Også helsepersonell er blant de mange som har mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset.

Ifølge John Tugbeh, talsmann for de streikende ved John F. Kennedy-sykehuset i Monrovia, har det vært mangel på beskyttelsesutstyr helt siden epidemien startet, og han sier at sykepleierne nekter å gå tilbake på jobb før de har fått beskyttelsesdrakter og annet utstyr.

Sykehuset er det største og viktigste i det fattige vestafrikanske landet, og en langvarig streik kan gjøre kampen for å få kontroll over ebolasmitten vanskelig.

Også i nabolandet Sierra Leone, som er like hardt rammet av ebolaepidemien, streiker helsepersonell ved et sykehus i protest mot manglende beskyttelsesutstyr.

Ifølge Verdens helseorganisasjon har over 3.000 mennesker blitt smittet av ebolaviruset i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria, og mer enn 1.500 av dem er døde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus