Meny

– Asylsøker grilles om Martine-saken i Jemen

Martine Vik Magnussen ble drept i London i 2008. Arkivfoto: Metropolitan Police

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jemenitten Ahmed Aldiani, som har bidratt i etterforskningen i saken om Martine Vik Magnussen, blir avhørt om saken i et fengsel i Jemen.

Det opplyser Martines far Odd Petter Magnussen til Dagbladet. Etter fem dager i fengsel, har Aldiani utelukkende fått spørsmål om Martine-saken. Jemenitten søkte asyl i Norge, men søknaden ble avvist. Han var aktiv med å skaffe informasjon om saken der Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i mars 2008

– Dette kan ikke forsvares på noen måte. Det er skremmende at Aldiani nå har vært igjennom flere avhør der han utelukkende spørres om Martine-saken. Dette er noe helt annet enn vanlig screening av asylsøkere, sier Odd Petter Magnussen til avisen.

Farouk Abdulhak ble etterlyst av Scotland Yard etter drapet. Han dro hjem til Jemen, men har aldri blitt stilt for retten da landet ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus