Meny

Falcao klar til å løfte United

Radamel Falcao spiller for Manchester United ut sesongen på lån fra Monaco. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radamel Falcao (28) ble natt til tirsdag bekreftet som Manchester United-spiller på lån fra Monaco. Stjernespissen håper å kunne skyte storklubben til gamle høyder.
Radamel Falcao:
  • Navn: Radamel Falcao García Zárate
  • Alder: 28 (født 10. februar 1986 i Santa Marta, Colombia)
  • Yrke: Fotballspiller
  • Posisjon: Spiss
  • Klubb: Manchester United
  • Tidligere klubber: Lanceros Boyacá (2002-2005), River Plate (2005-2009), Porto (2009-2011), Atlético Madrid (2011-2013), Monaco (2013-2014).
  • Landskamper for Colombia: 51 (20 mål)
  • Aktuell: Ble natt til tirsdag klar for Manchester United på lån fra Monaco ut sesongen. Premier League-klubben har sikret seg opsjon på kjøp.

Colombianeren var den største snakkisen i England i overgangsvinduets siste timer mandag. At United skulle få kloa i Falcao, kom som en overraskelse på de fleste.

28-åringen er i første omgang i United på lån, men rødtrøyene har sikret seg en opsjon på kjøp når leieperioden er over etter sesongen.

– Jeg er henrykt over å komme til Manchester United, som er verdens største klubb. Jeg er svært bestemt på å få den tilbake til toppen, og jeg ser frem til å jobbe med Louis van Gaal. Dette er en veldig spennende periode i klubbens historie, sa Falcao til Uniteds nettsted.

Fornøyd van Gaal

Angriperen er en storscorer av rang. Før han dro til Monaco forsommeren 2013, scoret han 70 mål på 91 kamper for Atlético Madrid. I Porto hadde han 72 fulltreffere på 87 kamper.

Falcao ødela korsbåndet i januar. Dermed fikk han bare en halv sesong på banen for Monaco, men han rakk å gjøre 11 mål i løpet av 20 kamper. Han mistet fotball-VM for Colombia.

Bakgrunn: – United låner Falcao

Ifølge van Gaal kunne ikke United la muligheten til å hente Falcao gå fra seg.

– Han er en av de mest produktive målscorerne i fotballen. Målsnittet hans taler for seg selv. Når en spiller av et slik kaliber blir tilgjengelig, er det en mulighet man ikke kan gå glipp av, sier United-manageren.

Kjøpefest

Falcao ble Uniteds sjette signering før overgangsmarkedet stengte mandag. Storklubben har brukt enorme summer på spillere etter forrige sesongs miserable 7.-plass i Premier League.

Godt over 1,3 milliarder kroner er blitt brukt på å kjøpe Ángel Di María, Ander Herrera, Luke Shaw, Daley Blind og Marcos Rojo. Falcao er heller ikke billig å ha på lån. Det spekuleres i at United totalt punger ut 200 millioner kroner (inkludert lønn) for å ha ham ut sesongen.

Old Trafford-klubben har også latt flere spillere gå. Blant dem er angriper Danny Welbeck, som mandag forsvant til serierival Arsenal for over 160 millioner kroner. Samme dag ble Javier «Chicharito» Hernández sendt på lån til Real Madrid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus