Meny

Angivelig Putin-trussel vekker oppsikt

Angivelig Putin-trussel vekker oppsikt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin skal i en telefonsamtale med EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso ha sagt at han «kunne ta Kiev på to uker».

Den italienske avisen La Repubblica skriver at Barroso orienterte de samlede statslederne om Putins uttalelser under EU-toppmøtet i Brussel lørdag, kort tid etter at han hadde snakket med Putin på telefon.

I telefonsamtalen tok Barroso opp meldingene om at russiske soldater har gått inn i Ukraina. Putin skal ha svart at den avgjørende faktoren heller var at «hvis jeg vil, kan jeg ta Kiev på to uker». En diplomat som var til stede i Brussel, bekrefter overfor tyske Spiegel Online at episoden fant sted.

EU er i ferd med å forberede nye sanksjoner mot Russland etter meldinger om at russiske soldater, stridsvogner og artilleri har tatt seg inn i Ukraina for å stanse de ukrainske regjeringsstyrkenes offensiv mot de prorussiske opprørerne øst i landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus