Meny

Øyer-drapssiktet tar på seg all skyld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) utelukker at det kan være noen andre enn ham som har drept stefaren Bjarte Hansen (58). Men han nekter seg skyldig i forsettlig drap.

¬Det ligger en alvorlig historie bak alt dette. Den vil vi komme tilbake til, sier advokat Geir Lippestad som forsvarer siktede, etter at fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett var over mandag ettermiddag.

Kim Andreas Kristiansen godtok politiets krav om varetekt i fire uker, men motsatte seg brev- og besøksforbud.

– Jeg aksepterer fengslingen, men jeg vil ha besøkskontroll, sa 23-åringen til dommer Cathrine Fossen.

Husker ikke

Kristiansen er siktet for forsettlig drap, og han erkjenner at det trolig er han som har drept stefaren, men han kan ikke huske å ha begått drapet eller de handlingene som skjedde i etterkant.

Levningene av den 58 år gamle mannen ble funnet i et rykende bål inne skogen ved Hafjell torsdag 14. august.

Politiets etterforskning har så langt avdekket at mannen ble drept med et knivstikk. At den døde ble forsøkt brent etterpå tolker politiet som et forsøk på skjule drapet. Den siktedes kamerat ble først pågrepet og mistenkt for medvirkning. Advokat Lippestad sier Kristiansen nå har vært opptatt av å sjekke alle andre enn seg selv ut av saken.

– Han hadde etter Kristiansens forklaring ingenting med drapshandlingen å gjøre. Så er spørsmålet hva han har vært med på etterpå, men det kan jeg ikke gå inn på nå, sier Lippestad.

Flyttet til Gjøvik

Lippestad ba om at møtet i Gjøvik tingrett skulle gå for åpne dører og fikk medhold av retten, til tross for at politiet ønsket lukkede dører.

Kristiansen motsatte seg ikke fotografering i forbindelse med rettsmøtet, og et stort pressekorps var møtt fram for å dekke fengslingen.

Fengslingsmøtet skulle vært holdt i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer, men ble flyttet på grunn av manglende kapasitet i domstolen og hensynet til framtidig habilitet. Sorenskriveren i Lillehammer fryktet at det kunne oppstå problemer med habilitet allerede før hovedforhandlingen vil starte i tingretten på Lillehammer, der saken hører hjemme. En dommer som har tatt stilling til spørsmålet om varetekt for en siktet i en drapssak, kan ikke senere dømme under hovedforhandlingen.

Politiet hentet 23-åringen i Nederland fredag. Han meldte seg selv for politiet i Nederland etter å ha vært på rømmen etter drapet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus