Meny

Legia kan straffes for sarkastisk banner

UEFA satte ikke pris på Legia-fansen sarkastiske banner før avspark i hjemmekampen mot Aktobe i europaligakvalifiseringen. Forbundet har iverksatt disiplinærsak mot Henning Bergs klubb. Foto: Przemek Wierzchowski (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legia Warszawa risikerer disiplinære følger etter at klubbens supportere viste sin misnøye mot UEFA med et spydig banner i forrige ukes europaligakvalifisering.

Ifølge Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil saken mot Henning Bergs klubb bli behandlet i kontroll- og disiplinærkomiteen torsdag.

Legia-fansen benyttet torsdag i forrige uke anledningen til å demonstrere mot UEFAs avgjørelse som knuste klubbens mesterligadrøm. Før returmøtet med Aktobe viste hjemmesupporterne sin frustrasjon med en gigantiske tifoen. Den fremstilte UEFA som en gris med en plakat der det sto «6 < 1».

Nedenfor fulgte fansens klare budskap: «Fordi fotballen ikke betyr noe. Det gjør penger».

Legia fikk svi for å bruke en uberettiget spiller i tre minutter på stillingen 6-1 sammenlagt mot Celtic. Konsekvensen ble at polakkene ikke gikk videre til siste kvalrunde før mesterligaens gruppespill.

Ifølge UEFA risikerer Legia også straff for supporternes bruk av pyroteknikk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus